لیست اختراعات سعید نجات دارابی
قارچ دكمهاي يكي از گونه هاي قارچ است كه به طور گسترده كشت و مصرف مي¬شود. اين امر به دليل ارزش تغذيه¬اي بالا، خصوصيات دارويي، خصوصيات حسي، برداشت آسان و قيمت كمتر اين قارچ نسبت به گونه ¬هاي ديگر قارچ است. علي رغم اين خصوصيات، قارچ دكمه¬اي داراي مدت زمان ماندگاري پايين است. امروزه براي افزايش پايداري و مصرف طولاني مدت بسياري از مواد غذايي تبديل به پودر مي¬گردند. رطوبت و فعاليت آبي پايين موجب افزايش زمان ماندگاري و ذخيره سازي و حمل و نقل آسان مي¬گردد. تحقيقات متعددي در مورد استفاده از پودر قارچ در فراورده¬هاي غذايي انجام شده است. از جمله اين تحقيقات ميتوان به غنيسازي امولسيون گوشت با استفاده پودر از قارچ دكمهاي، غنيسازي و افزايش خواص تغذيهاي نان و كيك و افزايش خاصيت آنتياكسيداني پاستا با افزودن پودر قارچ اشاره كرد. هدف اصلي از اين اختراع افزايش زمان ماندگاري قارچ و ايجاد خصوصيات مطلوب مي¬باشد. براي تعيين فوري بودن يك پودر معمولا از سه خصوصيت اصلي بازجذب آب شامل ترشوندگي، پخش شوندگي و حلاليت استفاده مي¬گردد. معمولا نرخ پخش شدن يك پودر براي طبقه بندي در پودرهاي فوري مي¬شود. نتايج نشان داد پودر قارچ توليد شده با روش كف پوشي را مي توان جزء پودرهاي فوري طبقه بندي كرد.
موارد یافت شده: 1